Cvetje v jeseni

Izviren slovenski muzikal

Prihajajoče predstave

Igralci

Matjaž Robavs, Nina Pušlar, Jure Ivanušič, Maja Martina Merljak, Alenka Kozolc Gregurić, Domen Križaj, Marjan Bunič in drugi

Vsebina

Idilična kmečka povest Cvetje v jeseni avtorja Ivana Tavčarja je najbolj znana ljubezenska zgodba v slovenski književnosti, velja pa tudi za eno najlepših. Ni boljšega kot začeti z brezčasno literarno podlago, ki je idealen material za muzikal, saj vsebuje vse potrebne prvine kot so ljubezenska zgodba med Janezom in Meto, zabavljaška zgodba sluge Danijela in dekle Lize, karakter zavisti, veselja, upanja, skratka vse kar vedno močno vpliva na publiko.

Muzikal kot zvrst gledališča, ki vsebuje prvine dialoga, igre, plesa in petja s svojo vsebino in prezentacijo privablja največje in najbolj široke množice ljubiteljev in gledalcev, od intelektualne elite do zabave željnih množic.Cvetje v jeseni je brezčasna zgodba in kot taka aktualna še danes. Nekateri deli, ki pozivajo na slovensko narodno zavest in vsenarodno slogo, so dandanes še bolj pereči.

Združiti sporočilnost zgodbe, čustveni naboj in kreativnost slovenskih avtorjev v obliki, ki se lahko najbolj približa čimvečjemu občinstvu je bil naš izziv, ki ga lahko izpolni kvaliteten muzikal z avtorskimi uspešnicami, z novimi in znanimi obrazi ter najboljšimi vokali slovenske glasbene scene. Cvetje v jeseni vsebuje več kot 20 pesmi, od tega jih je velika večina povsem novih, svežih in avtorskih, nekatere pa povzete iz naših slovenskih narodnih običajev.

Mnenja

To je bil res en dan norosti! Tako odstekane, nore, zmedene in dobro odigrane predstave s presenetljivim razpletom ze nekaj casa ni bilo na sporedu. Še enkrat vse cestitke reziserju in igralcem, ki so bili res ZAKON!!! Priporocam vsem, da si jo ogledate, ne bo vam zal. 🙂 #bejzbejztihbod  #dannorosti (Nina)

Fotografije

Ustvarjalci predstave

Režija: Vojko Anzeljc

Skladatelj: Matjaž Vlašič

Avtor libreta in dramskega besedila: Janez Usenik

Orkestrator: Anže Rozman

Koreografija: Miha Krušič

Izvršni producent: Gorazd Slak

Ostale informacije

Premiera: september 2014

 

SPLETNA PRODAJA VSTOPNICVSE O PRODAJI VSTOPNIC