Do nazga!

Ekskluzivno! Ob 20 letnici Špas teatra se na oder vrača naša prva predstava.

Naša prva do konca zabavna komedija. Prav ta, ki je orala ledino zabavnega slovenskega gledališča in občinstvo vztrajno dvigovala s sedežev.

Prihajajoče predstave

Igralci

Vsebina

Glasbena komedija The Full Monty je nastala po istoimenskem filmu iz leta 1997, ki je navdušil množice vseh generacij in si prislužil nominacije za štiri oskarje. Zgodba britanskega filma je leta 2000 na odru Broadwaya požela velik uspeh z več kot 770 ponovitvami, 20 nominacij za prestižne gledališke nagrade in prejela dve prestižni nagradi DRAMA DESK AWARD 2001 in THEATRE WORLD AWARD 2001.

NAŠA ZGODBA

Glasbeno komedijo Do nazga! je prevajalec Lado Bizovičar umestil v Slovenski prostor, majhno mesto,  nekoč cvetoče mesto z železarsko industrijo. Delavski razred je medtem zgrešil raj in se znašel na ulici. S preveč prostega časa in s premalo denarja. Skratka, brezposeln. Vendar le do trenutka, ko se šest tehnoloških viškov z neuklonljivim Jernejem Lukanom na čelu odloči, da na zavodu za zaposlovanje ne bodo več čakali vbogajme, ampak se bodo po vzoru slačifantov Chippendales vrgli v šovbiznis, točneje v moški striptiz. Ne glede na to, da so vsi skupaj in vsak posebej živo nasprotje tega poklica. Vaje in priprave so polne zanimivih, tragikomičnih dogodivščin in sprva kaže, da bo vse skupaj izpadlo kot polomija. Fantje so nerodni, nesproščeni, obremenjeni z različnimi problemi. Najbolj pa jih muči dejstvo, da morajo izpolniti svoj moto, ki pravi, da so boljši kot profesionalci, ker gredo DO KONCA!

Bi vi stopili pred svoje drage in se upali sleči… do nazga?
Bi res šli prav do konca?
Bodo ONI res šli do konca?
Eh… ne povemo.
Skrivnosti so samo za tiste, ki jih znajo obdržati zase.

Fotografije

Ustvarjalci predstave

Avtorja: Terrence McNailly, David Yazbek

Prevod: Jure Karas

Prevod in priredba pesmi: Lado Bizovičar 

Koreografa: Brane Potočan, Anja Robida

Ostale informacije

Premiera: 31. maj 2010, CD Gallusova dvorana

SPLETNA PRODAJA VSTOPNICVSE O PRODAJI VSTOPNIC