Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart
Spas abonma 24 25 plakatek odhodi vlakov

ODJEZDY VLAKU

Doživite sočnost teatra in situacijske komedije, kot ju poznajo le igralci za odrom!

Fb Tw Ig

ŽELITE POPUSTE ZA TO PREDSTAVO?  BITI OBVEŠČENI O TERMINIH? KLIKNITE IN SE PRIJAVITE!


Prihajajoče predstave


Poglej vse »

Igralci

Saša Pavlin Stošič, Domen Valič

Vsebina

Tako kot v resničnem življenju vse vrvi, bo skrajno živahno tudi dogajanje v zgodbi nekdaj poročenega para igralcev, ki sta zdaj le še tesna sodelavca. Začeli boste kot gledalci ene komedije, kmalu pa se bo pred vami odvila še nova v zakulisju!

Z izjemnim tempom vstopata v kar sedem različnih vlog, menjata preobleke in s pomočjo treh vrat spreminjata like in osebnosti – pet od njih boste gledalci videli na odru.

Stephen in Jo igrata v gledališki predstavi par, ki se pripravlja na prijetno večerjo s prijatelji. Zgodba se zaplete, ko Jo na večerno druženje povabi nedavno ločeno prijateljico in novega partnerja, zmedeni Stephen pa še nekdanjega moža. Upsala!!! Na vse pretege se trudita preprečiti snidenje, ki ne obeta nič mirnega in harmoničnega, uspe jima le popolna zmešnjava in kup komičnih zapletov.

Na eni strani odra skušata nekdanja zakonca v resničnem življenju na vse pretege preprečiti neizbežno snidenje, na 'pravi' strani odra, kjer ni vlog in mask, pa se soočata drug z drugim. In še marsičem, kar je med njima ostalo neizrečeno. Predstavo peljeta mojstrsko, saj sta izkušena in utečena - še šest let nazaj sta bila srečno poročena, pet let nazaj pa nič več. Za odrom se jima dogaja kup komičnih situacij, ki jih spremljata s pikantnimi dialogi. Temperatura za odrom se dviga, stare zamere se kuhajo in srce se vse bolj taja...

Ko si izmenjata dovolj besed, medmetov in dvignjenih sredincev, ko se zgodba v predstavi razpleta, skozi dogajanje in vse like, ki jih igrata, spet najdeta pot do sebe, do svoje dvojine in novega pogleda na svet.
Si bosta za odrom končno povedala, kar je bilo treba povedati že davno nazaj? Si bosta najbolj potiho možno (in trudom, da gledalci ne bi slišali) v obraz zmetala vse, pa še kaj s tal?! Bo v dvorano slišati kakšno besedo, ki jo v gledališčih malokrat slišite? Bosta tista redka vrsta ločencev, ki bosta dvakrat naredila isto napako – se spet poročila?

V prvem dejanju boste spremljali oder gledališča, v drugem zakulisje in v tretjem kar obe prizorišči – situacije se izmenjujejo s hitrostjo hitrih vlakov in so smešne čez vse!  

Rafali hitrih dialogov, menjave prizorov, spremembe prostorov, likov in osebnosti, predvsem pa - veliko zabavne 'resnice' za občinstvo!  


Končno boste gledalci dobili odgovore na številna nepojasnjena vprašanja, ki si jih zastavljate.  

 
Opomba: Shady Business je originalni naslov, ki bo naknadno spremenjen
ODHODI VLAKOV so mojstrovina vsestranskega češkega ustvarjalca Petra Zelenke, ki je svoje izkušnje avtorja, režiserja, scenarista, prevajalca, združil v odlično komedijo! Gre za priredbo igre Kitajci avtorja Michaela Frayna, navdihnjeno po farsi Hrup za odrom, ki smo jo v Špas teatru igrali že leta 2008.

Ustvarjalci predstave

Avtor: Peter Zelenka
Režija: Žiga Flajnik

 

Ostale informacije

Premiera: januar 2025

Cene vstopnic


Mnenja

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK