Slovenska muska od| A do Ž

Predstava Slovenska muska od A do Ž z Ladom Bizovičarjem bo v Festivalni dvorani na Bledu na sporedu v sredo, 28. avgusta, ob 21. uri.

Zbrana sredstva od vstopnic, ki jih je mogoče po ceni 20 € kupiti na vseh prodajnih mestih Eventima, bodo namenjena v sklad za mladega košarkarja Urbana Gorjanca, ki mu je lani odkrit Marfanov sindrom preprečil nadaljnje igranje košarke.

Prihajajoče predstave

Vsebina

Eden in edini Lado Bizovičar skupaj z glasbenima virtuozoma Gašperjem Koncem in Miho Debevcem na odrih blesti z izjemno zabavno glasbeno predstavo Slovenska muska od A do Ž. Ustvaril je parodijo na slovensko glasbo, ob kateri se gledalcem ježi koža, usta so raztegnjena do ušes, marsikomu pa se utrne tudi kakšna solza, od smeha, seveda.
In ko k tej gledališki mojstrovini dodamo še dobrodelno noto, slovenskega košarkarskega junaka Gorana Dragića kot pobudnika predstave ter ambasadorje akcije, Košarkarsko zvezo Slovenije, Špas teater in moško člansko košarkarsko reprezentanco, dobimo zmagovalno kombinacijo, ki bo pomagala mlademu košarkarju Urbanu Gorjancu.
Enaindvajsetletni in 213 centimetrov visoki Urban Gorjanc je bil še lani resen kandidat za nastop v slovenski reprezentanci mlajših članov do 20 let na domačem evropskem prvenstvu. Košarka mu je pomenila vse, nato pa mu je odkrit Marfanov sindrom preprečil nadaljnje igranje košarke in vzel njegove sanje. Da pa je njegova življenjska situacija še težja, je za to krivih še nekaj drugih okoliščin. A Urban ostaja izjemna osebnost, odprt človek, velik borec in izjemno zanimiv sogovornik s težko zgodbo in veliko življenjsko izkušnjo.

Urbanu lahko pri premagovanju njegove bolezni in doseganju sanj pomagate tudi vi z nakupom vstopnice po ceni 20 € in ogledom predstave, ki se bo odvila v sredo, 28. avgusta, ob 21.00, v Festivalni dvorani na Bledu. Preživeli boste nepozaben smeha poln večer v družbi Gorana Dragića in ostalih junakov moške košarkarske reprezentance. Postanite junak tudi vi in skupaj pomagajmo Urbanu vrniti ukradene košarkarske sanje! Nima vsakdo priložnosti preživeti prijetnega večera s košarkarskimi junaki, hkrati pa s tem narediti še dobro delo.

Fotografije

Ustvarjalci predstave

Matej Avanzo,

Urška Alič,

Goran Dragić,

Božidar Maljković,

Neboljša Joksimović,

Uroš Slokar,

Zoran Dragić

Ostale informacije

Kranjska gora, 15.8.2013 – tiskovna konferenca KZS

Foto: Špas teater

SPLETNA PRODAJA VSTOPNICVSE O PRODAJI VSTOPNIC