Vesna – muzikal

Kateri genij je dal maturo glih na pomlad?

Muzikal po zgodbi iz istoimenskega filma.

 

Prihajajoče predstave

Igralci

Flora Ema Lotrič / Saša Lešnjek, Robert Korošec / Dominik Vodopivec, Klemen Bunderla / Boštjan Korošec, Srđan Milovanović / Matevž Derenda, Marjan Bunič / Igor Ribič, Nuša Derenda / nuška Drašček Rojko, Alenka Kozolc Gregurič, Konrad Pižorn kondi, Tanita Rose / Antea Mramor…

Vsebina

Na pomlad, ko sončni žarki postanejo nagajivi, ko se narava odene v zapeljive barve in zadiši po ljubezni, morajo maturanti vtakniti nos med knjižne platnice, se guliti za veliki preskus znanja in zrelosti ter pozabiti na vse lepote, ki se bohotijo zunaj.

A trije junaki, Samo, Krištof in Sandi, so prepričani, da do uspeha vodi lažja pot. Umislijo si bližnjico, po kateri jih bo popeljala Hiperbola, hčerka strogega profesorja matematike Kosinusa. Osvojiti Hiperbolino srce in si pridobiti pole za veliki preskus se glasi formula, ki jo sestavijo. A kaj, ko brihtne glave vanjo vstavijo napačno neznanko. Dekle, ki se pojavi na zmenku, namreč ni tista, za katero so mislili, da je profesorjeva hči. In to kar sledi tej sladki zmoti, je nit iz katere se je stkala zgodba prve slovenske filmske romantične komedije po kateri je prirejen muzikal Vesna.

Fotografije

Ustvarjalci predstave

Izvirna zgodba:   Matej Bor
Glasba:  Matjaž Vlašič
Režija: Vojko Anzeljc
Libreto:  Janez Usenik
Koreografija: Miha Krušič
Okestracije:   Boštjan Grabnar
Producent:  Gorazd Slak

Ostale informacije

Premiera:

Trajanje: 2 uri

Primerno tudi za otroke starejše od 6. leta.

SPLETNA PRODAJA VSTOPNICVSE O PRODAJI VSTOPNIC