Sebastjan Starič

Sebastjan Starič se je kot deček z ulice in izrazit individualist, konec 80-tih na pobudo Ksenje Hribar pridružil njeni plesni skupini, ki je pozneje prerasla v Plesni teater Ljubljana. Od takrat se je izobraževal na najrazličnejših plesnih, igralskih ter improvizacijskih delavnicah doma in v tujini.

Na začetku 90-tih je kot igralec sodeloval pri gledališki skupini Ane Monro in njenih največjih uspešnicah: Sanremo, Impro Variete, Scherlock Holmes. Je član plesne skupine Fourklour physical theatre od njegove ustanovitve l. 1998 do danes. Kot plesalec, koreograf in igralec je sodeloval v najrazličnejših gledaliških in plesnih predstavah, tako v poklicnih gledališčih kot tudi v najrazličnejših »ad hoc« projektih in skupinah.

Kot avtor podpisuje več kot deset samostojnih koreografij – plesnih predstav v Sloveniji in Avstriji.

Pomembno je njegovo sodelovanje z video cineastoma Emo Kugler in Markom Kovačičem. Enako pa tudi njegovo mentorsko delo, ki se je začelo sredi 90-tih in sega od delavnic ter seminarjev na Gledališki in lutkovni šoli pri JSKD Slovenije, preko gimnazijskih projektov, do sodelovanja s KKZ Celovec in z najrazličnejšimi slovenskimi gledališkimi in plesnimi skupinami na Avstrijskem Koroškem.
Sebastjan je tudi eden od iniciatorjev gledališča, ki deluje v okviru DiC, Ljubljana in je zaradi svoje kakovosti že davno prerasel lokalne okvirje.

Že dve desetletji se ukvarja z najrazličnejšimi borilnimi veščinami, predvsem z boksom.

Glasbena komedija Do nazga! in Špas teater pa sta mu v letu 2010 nov iziv.

 

SPLETNA PRODAJA VSTOPNICVSE O PRODAJI VSTOPNIC