Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

DOBREGA NI NIKOLI PREVEČ – VABILO VEUVE CLICQUOT

#veuveclicquot #nominacija #poslovnazenska #uspesnost #spasteater  

ŠPAS TEATER | Kapitanov dnevnik 20.09.18
Urša Alič, kapitan | Mengeš, 20. septembra 2018 ob 11:43

Kako me je razveselil!!! E-mail gospoda Uroša, ki je najavil začetek novih priprav. No ja, resda še nismo v 20018 (glej spodaj  'subject'), ampak fino se mi je pa zdelo!

                Sent: Monday, May 28, 2018 1:39 PM

To:                @spasteater.com

Subject: Veuve Clicquot Business Woman Award 2018

 

»Vino Veuve Clicquot po vsem svetu pooseblja vrednote, ki jih je globoko spoštovala Madame Clicquot: sodobnost in smelost, združeni s poudarkom na najboljši kakovosti in znanju. Za več informacij obiščite spletno stran: www.veuveclicquot.com

 

Kot se za kapitana spodobi, je treba vedno z nečim presenetiti. Če ne druge, pa samega sebe!
Ko, na primer, dobiš vabilo na podelitev priznanj in si nominiran za regijsko nagrado Veuve Clicquot (podeljuje se uspešnim poslovnim ženskam), ne greš najprej pisat odgovore na zastavljena vprašanja, ampak skočiš ven, da daš navdihu svoj čas in pravo noto. Šla sem kar po šampanjec Veuve Clicquot v ozvezdje Leclerc... ker je odličnega okusa! Kaj pa drugega, saj prihaja iz rodovitne okolice južno od Reimsa v Franciji!

 

V dnevni pošti se je na mizi svetlikala kuverta z lepim logotipom, ki je sam po sebi obetal, kasneje pa sem dobila še mail gospe Valentine Berlec…

PISMO ROSNO, KUVERTA!
Ostala je neodprta in me čaka na mizi… Odprem vrata pisarne, saj imam fantastično idejo o tem, kako bo Boris Kobal poziral za novo kampanjo nove predstave PISMO ROSNO! Vsega je kriv poštar…, a je te veličastne misli bleščeča in nobl kuverta za trenutek kar malo zasenčila!
Odprem jo in ven potegnem nominacijo za Veuve Clicquot Business Award 2018, za katero me je imenovala strokovna žirija. Pa je spet zapihal ta veter, ki ga vsi moji bližnji dobro poznajo; nekaj med burjo in máestralom je. Močán, ampak pozitiven!

Takole so nas predstavili, tri izbranke.

DOBREGA NI NIKOLI PREVEČ
Nominirana sem bila za podjetnico leta, prejela sem tudi Viktorja za posebne dosežke v 2012, v 2007 in v 2016 so me nominirali za Slovenko leta in če k temu dodam najvrednejše, 2.200.000 gledalk in gledalcev Špas teatra … bi si mislila, da se priznanj lahko naveličaš, ampak se jih ne.
Vsako priznanje za trdo delo, iztrgano srce na pladnju, kot teatrsko rečemo v gledališču, vsaka kaplja znoja in drevenenja od strahu, pred (bog ne daj) kakšnim slabim izidom ali odločitvijo, se vsaj nekoliko kompenzirajo s priznanjem, ki ga prejmeš.
Niso nagrada, zlato, kič in slava tisti, priznanje občinstva (takšnega ali drugačnega) je tisto, ki šteje.
V gledališču imamo srečo, da je vsak aplavz po koncu predstave že del takšnega priznanja.

Vsako priznanje je nagrada, ampak večja od aplavza publike je pa ni!

URŠKA ALIČ IZBRANA – KAJ PA ZDAJ?!
Izbrana sem torej v družbo treh 'najbolj pronicljivih in uspešnih poslovnih dam' v Sloveniji. Nominacije za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Award 2018 je organizator najavil za drugo polovico septembra v Ljubljani, do takrat pa se je bilo potrebno še slikati, posneti predstavitveni film, napisati kar nekaj odgovorov na vprašanja o sebi (ta so najtežja!), šibat na morje z novimi rekviziti za prikolico, zaključiti spet eno rekordnih sezon, izbrati zasedbo za nov, jesenski hit, spoznati nekaj ljudi na Broadwayu, naročiti pogodbe, kostume, izbrati prizorišče … no ja, običajno za teater, to že, ne pa tudi ravno enostavno.

 

Skratka … (beseda skratka je pri nas v Špasu zelooo priljubljena. To pa zato, ker je bila iztočnica v našem Dnevu norosti, na katero Jernej Kuntner reagira z noro hecno kanonado smešnih glasovnih, obraznih in telesnih tikov in klikov … nekako takole se začne monolog: Skratka … »Ja boš … ne, ne bom…kje so copati, kje so copati…ku-ku…tamtaramtaramtaramtaram…«. No, vam ob priložnosti napišem več o tem, pa dodam še kakšno sliko in posnetek. Gledalci v dvorani so se jokali od smeha, ko so igralci navrgli na oder kak 'skratka' in takrat smo že vedeli, kaj sledi...
Jernej, vrhunski si!

Komedija Dan norosti se je prvič igrala leta 1997, ob otvoritvi našega Špas teatra in drugič ob 20. obletnici, na isti dan, leta 2017.

 

SKRATKA :)
… nazaj k dogodku. Skupaj z mano sta bili nominirani tudi Helena Cvikl in Irena Fonda; prva direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor, druga molekularna biologinj in vodilna v družinskem podjetju ribogojnica Fonda, katerega bolje poznamo po njihovi uspešni zgodbi o piranskem brancinu. V tej imenitni družbi sem se potem znašla 20. septembra. Zbrali smo se na 'domačem igrišču' lanskoletne dobitnice priznanja in tudi regijske nagrade Veuve Clicque Award 2017, ustanoviteljice in 'šefice' Kavarne Zvezda, Urške Šefman Sojer. Lepo je tu, zelo lepo!

Naša Sveta trojica (od leve proti desni): Urška Alič, Irena Fonda in Helena Cvikl


STEBLASTA ZÉLENA IN MAKRONI Z VIJOLICAMI
V domačem lokalu Urške Šefman Sojer, ki se nahaja v Hotelu Slon, smo se torej zbrali pred rumenim panojem in v lepo okrašenem, prijetno dišečem prostoru. Vse v cvetju in vrtnicah pastelnih barv. Roza, modri in lila odtenki so ustvarjali vzdušje kot na kakšnem dvornem sprejemu v Franciji.

Šampanjec gostiteljev, ki so ga nadgradili z limeto, trakci steblaste zélene in odličnimi kanapeji, bel ali rosé, je bil itak izvrsten. Zelo ženstven, bi rekla. Zelo dogodku primeren, bi rekla. Pika na i pa makroni s šampanjcem, odtisom logotipa Veuve Clicquot in še makroni ter sadna torta z dodanimi cvetovi vijolice. Ekstremno ženstveno in z okusom, bi rekla. Moja mami je na ta dan praznoval 70 let in kot bi nekdo uslišal moje želje, da bi jo povabila nekam, kjer bo kraljevsko.

ŠAMPANJEC ZA VSE   
In šampanjec smo srkali vsi, nominiranke, povabljeni gostje, med njimi številni eminentni obrazi, kot so TV ikona, novinarka Petra Kerčmar, kralj slovenske družbene kronike Nejc Simšič, Salomé, režiserka nove glasbene HIT komedije Menopavza, Nina Kleflin,… vsi! Tudi voditeljica, tudi natakarji, tudi kak naključni mimoidoči, ki se je ustavil in si privoščil svojih pet minut. Nič hudega, samo, da je bilo vzdušje pravo in gibanje v stilu.

IN ZMAGOVALKA JE…
Kratke predstavitve, ki so sledile, so bile kratkočasne. Čestitke vsem, ki so jih pripravljali. Polne so bile zanimivih, drugačnih informacij o nas nominirankah. Pomagalo je tudi to, da je napovedi 'brala' Pia Pustovrh, ki res zna pobožati z glasom. Sama sem najbolj vesela, da sem se lahko predstavila v svoji pisarni sredi narave, ki mi daje prepotrebni mir, za vodenje 'komandnega mostu' Špas teatra.

Sledil je veliki pok, razglasitev Irene Fonda kot glavne nominiranke, nato pa še en – šampanjec za vse prisotne. Spraševali so me, če sem pričakovala zmago? Jaz zmago pričakujem vedno samo s svojimi komedijami, na odru Špas teatra! Drugače pa dojemam svet bolj kot poligon za kreativnost in delo, ki razveseljuje druge, ne toliko kot nizanje lastnih dosežkov, ki jih potem arhiviramo v enem računalniškem fajlu.

IN POTEM NASTOPI BABI
Kot sem rekla, danes praznuje že sedmo desetletje. Mislim, da sem ji v mnogočem podobna, da sem podedovala od nje veliko dobrega. Ona je fantastična ženska, ta moja mami … Nežna, vedno pripravljena pomagat vsakomur in vedno v stilu. Babi Darja zelo spominja na dame, ki bolj kot na zemeljski, sodijo v gledališki svet, tja pod reflektorje. Babi ma to! Vzgajala me je v sredini velikih slovenskih gledaliških imen, pa tudi na zahtevnem terenu, na eni bolj zelenih zelenic kar jih je - v Sloveniji! Midve z babi skupaj sva utrli prve korake Špas teatru. Zato sva zmagovalki svoje vrste.
Ko se je veliki dogodek počasi ugašal, sem stopila do organizatorjev. 70 let pa le ni kar tako! Napovedovalka je kmalu čestitala Darji in trenutek zatem smo že vsi zapeli 'vse najboljše'. Že tako slavnostni prostor so preplavili bučen aplavz in vzkliki odobravanja iz občinstva…

…in Špasova babi … se je od sreče milo zjokala.

Zavrti si video 'Vse najboljše draga Darja…'

Kaj ni ljubezen še vedno najlepša stvar na svetu?
Vse najboljše, mami.

 

 

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK