Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

FANTASTIČNE 4 NAVDUŠILE AMERIŠKEGA PRODUCENTA

#menopavza #broadway #newyork #london #svetovnauspesnica #menges

ŠPAS TEATER | Kapitanov dnevnik 18.01.19
Urša Alič, kapitan | Mengeš, 18. januarja 2019 ob 10:05

Tokratna Menopavza je bila nekaj posebnega! Ogledal si jo je eden vodilnih ameriških producentov Seth Greenleaf. Iz New Yorka. V Špas teatru. V Mengšu!!!

Njegova producentska hiša je prejela že nagrade Tony in Olivier, z njimi so sodelovali izjemni Al Pacino, Dolly Parton, Anthony Quinn… K nam in v Slovenijo je prišel prav s tem namenom, da si ogleda našo izvedbo predstave in nas s tem postavi ob bok eminentnim gledališčem, ki so se že lotila Menopavze … nato pa je odletel še v London, na premiero. Wow!
Špas je tako postal svetovno špasen! Ja, čutim neke posebne vrste ponos. Ker smo ga navdušili. Mi vsi skupaj v paketu, fantastične štiri, režiserka, občinstvo, naš dream team. Verjamem, da je Seth v gledališkem svetu videl že vse, od spektakularnih izvedb, mega hitov in vse do totalnih polomij. Videl je zaodrja tu in tam, na vseh kontinentih – seveda nas je zanimalo, kako vidi naše gledališče, nas Slovence. In naš velikanski Mengeš! Po New Yorku se mu je verjetno zdel kot mala ulica; vsaj 30-krat krajšo glavno ulico ima, kot pa je dolg celoten Broadway!

»ŽIVČKI? NO JA, MALO PA ŽE!«
Tako je komentirala pričakovanje producenta Zvezdana Mlakar in se kar strinjam. Seveda smo bili vznemirjeni in smo se zato odlično organizirali – mora biti kot na Broadwayu, sem ponavljala, vse v nulo! Avto – check, oder – check, program 'I feel Slovenia' – check, program dogajanja zvečer – check! … Ko je stopil z letališke zgradbe v kavbojkah, supergah in tipični teatrsko sproščeni avri ter nam poklonil širok objem, se je trema v hipu razblinila.

Kako že gre tisti verz »it's nice to be important, but it's more important to be nice.« Za Setha to vsekakor drži.

POTEM PA PAVZA. MENOPAVZA.
Helena, Zvezdana, Salomé in Urška so prišle v gledališče kot vedno, sproščene, nasmejane in zadovoljne. Zdelo pa se je, da njihov običajen klepet (ki je res impresivno aktiven in duhovit) na malo hitrejših obratih. Pričakovanje je super stvar! Požene kri po žilah.

Ura je tekla hitreje, kot običajno in ob 19:59 so odkorakale za svoja štiri vratca umetelno zasnovane veleblagovnice na odru. Mirne. Sproščene.

Odigrale so - u nulo! Visoka energija jih je nesla in dvorana se je tresla od glasnega smeha. V prvi vrsti pa on, ki ne govori slovensko, ampak pozna vsako besedo, vsak vdih v igri. Ampak ne naši! Kot nam je kasneje povedal, je naša Menopavza drugačna, boljša, bolj dinamična, občinstvo se zabava vseh 90 minut, se smeje, hihita.

Poleg tega pa smo s to predstavo uspeli pod reflektor postaviti tudi tematiko, ki jo srečajo vsi tam okoli petdesetih. Ja, vsi, ženske itak, moški pa tudi – saj morajo, reveži, preživeti tistih nekaj let menopavze ob nas. Ampak saj ni tako hudo, na milijone žensk na svetu je v menopavzi, pa kaj! Življenjsko obdobje sprememb pač.

Nič bolj hudo, kot so zastoji na cesti, računi v predalu ali svojeglavi otroci. Zgolj in samo življenje. In če nanj gledaš z zabavnimi očali, je pač mnogo bolj zabavno.  

IN JE STOPIL NA ODER

Ko so punce pompozno zaključile predstavo in so bile še vse zadihane, so gospoda producenta poklicale medse in se mu navihano zahvalile za obisk. Občinstvo v Mengšu je punce in njega pozdravilo s stoječimi ovacijami in ekstra bučnim aplavzom! Čeprav z več kot 50 ponovitvami predstave v zgolj dobrih 2 mesecih, držijo fantastične štiri energijo na maksimumu. Bravo!

Seth se je najprej zahvalil nam, Špas teatru, meni, igralkam, tehnikom in režiserki, naši Nini Kliflin. Naša Nina sem napisala namenoma, ker ostaja z nami na režiserskem stolčku tudi pri novi mega komediji, ki ravno tako prihaja preko Atlantika. Nina je pred kratkim prejela prestižno nagrado Narodnega gledališča Zagreb za režijo muzikalov in Seth je bil vidno navdušen, ko smo jo na glas pohvalili.

MALI KD MENGEŠ IN VELIK MEDIJSKI POMP
Tudi mediji so v pričakovanju komentarja ameriškega producenta spremljali predstavo v dvorani. Nekateri s fotoaparati naročju, drugi celotno predstavo kar z mikrofoni in kamerami v rokah. Novinarka POP TV, o svetu slavnih in zaželenih prekaljena medijska diva Tanja Divac, je Setha takoj ujela v objektiv bodočega POP IN-a in ga povprašala o vtisih s prve vrste (kliknite in poslušajte, zakaj je Seth Greenleaf tako nasmejan).  

Tudi mi smo ga ujeli, za našo knjigo lepih in velikih spominov Špas teatra.

Na svetovnem gledališkem zemljevidu bo odslej DRUGAČNA slika. Sredi male Slovenije se riše simbol našega harlekina, našega gledališča in kraj Mengeš, Slovenija.  
Dejstvo je, da smo z našo vizijo komedije MENOPAVZA in lastno produkcijo več kot navdušili prekaljenega producenta!
Ja, strup je še vedno v malih stekleničkah. BRAVO MI VSI!
*************************
Glasbena komedija Menopavza postavlja nov absolutni gledališki rekord Špas teatra v Sloveniji. Je najbolj obiskana predstava sezone 2018/2019 in najbolj razprodana predstava v zgodovini gledališča!
*************************

Kdo je Seth Greenleaf? Je producent in režiser, popolnoma predan gledališkemu življenju. Diplomiral je na šoli za gledališko in televizijsko umetnost UCLA (Univerza v Kaliforniji v Los Angelesu) ter študiral na Londonski Akademiji za glasbo in dramske umetnosti. Že v času študija ga je očaral svet show-businessa in od tedaj dela in ustvarja v srcu ameriške gledališke industrije. Že kot umetniški direktor pri GFour Productions se je spogledoval z Broadwayem in v zadnjih letih ga povezujejo z nekaterimi najbolj vplivnimi produkcijami na Broadwayu in londonskem West Endu. GFour Productions je gostoval že v več kot 200 mestih po ZDA, produkcijska hiša pa je od ustanovitve 1981 nizala uspešnice, ki so prejele kar 37 nagrad Tony (98 nominacij) in 46 Drama Desk Awards (99 nominacij).
Seth Greenleaf je soustvaril gledališke uspešnice:

  • MATILDA THE MUSICAL, gostovanje v Londonu (nagrada Lawrence Olivier)
  • DISGRACED, Pulitzerjeva nagrada in nominacija za nagrado Tony
  • WHO'S AFRAID OF VIRGINIA WOOLF, nagrada Tony
  • AMERICAN PSYCHO
  • GROUNDHOG DAY
  • THE PLAY THAT GOES WRONG, trenutno najdlje trajajoča komedija na Broadwayu; ogledate si jo lahko tudi v Špas teatru 20.2. ter drugi hite
  • MUZIKAL 9 TO 5 (NINE TO FIVE) z Dolly Parton
  • THE BOOK OF MORMON
  • FIDDLER ON THE ROOF
  • LADY DAY AT EMERSON'S BAR AND GRILL
  • F(L)AG FOOTBALL

Seth Greenleaf je tudi eden od ustanovnih članov Broadway Green Alliance in aktivno skrbi za popularizacijo gledališča med mladimi. Sam zase pravi, da najraje združuje umetnost in posel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK