Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

RANKO SE VRAČA!

#rankobabic #moskacopata #krizasrednjihlet #lessiesevraca

Če se je Lessie vrnil enkrat, je naš Ranko Babić 380-krat boljši! Tolikokrat se je vrnil na oder in tolikokrat spravil občinstvo v jok, ampak od smeha! In ker je občinstvo želelo še, se je zdaj spet vrnil … s KRIZO SREDNJIH LET! Ranko je najjači! Pride, pove džouk, kot temu on reče, in ni poti nazaj… Spet nova smeh terapija, 100% učinkovita, vam rečem!  
 

KRIZA PRED KRIZO

Dvorana v Žalcu je razprodana, mi pa v zaodrju. Ranko hodi po garderobi kot lev. Malo bled lev sicer, ampak z zverinsko dobro energijo! V rokah drži liste in ponavlja besedilo. Nad glavo mu mahedrajo helijevi baloni z napisi 'happy birthday', ker za piko na i je danes še njegov rojstni dan. Že mirno dopoldne smo mu brutalno razmetali, ko smo ga z Rebeko Dremelj presenetili doma, s torto, šampanjcem in helijevimi baloni :).

Težko se zbere, ker smo z njim še ekipa, tehnika, Irena s telefonom in družbenimi omrežji na preži, naša maskota Fix, ki ga aplavz vedno naredi malo nervoznega in jaz s sto novimi idejami… «No, a bi šli zdej ven!«, pravi Ranc. In smo šli…

Ura odbije osem in v dvorani aplavz – občinstvo se bučno odzove na napoved predstave in človeka, ki si je pred kratkim zaželel motor, pokončno pričesko, leder jakno in ozko majco – vse to, kar si moški srednjih let zaželi, ko ga družinski tempo pripelje do roba!

Ranko reče »dober večeeeer!« in že dobi prvi horonski aplavz! Pa gremo … pfuj, pfuj, pfuj, si zlomit nogo ali it v volčje žrelo, kot vse znamo reči za srečo v teatru. Pade prvi džouk, smeh, pa drugi džouk, še več smeha… in tako vse do zadnje minute, ko se izpoje nadaljevanje Moške copate – komedija Kriza srednjih let, v kateri Ranko nori od naporov, ki jih prinašajo odraslost, dva otroka, žena in še posebej štirideseta!
 

MEDTEM PA … ZA ČRNO ZAVESO



Za črno zaveso se z Ireno kot mački tihotapiva, da izpiliva scenarij, kako bomo Ranku na oder pripeljali veliko torto z bakljami in mu zapeli 'vse najboljše'. Vseh 418 gledalk in gledalcev je dobilo skrivno sporočilo, da mu ob koncu predstave vstanemo in zapojemo naglas. In smo mu! Ranko pa »hvala, res hvala, hvala«!!

Po koncu predstave je prišel z odra kot lev, z rdečico na ličkih, ampak z iskricami v očeh! Tistimi od adrenalina in zadovoljstva! Sledi objem in solze sreče, potem pa pravi: »a sta zmešani, videl sem vaju, ves čas sem vaju videl ob robu odra - sem razmišljal, če naj kar v mikrofon rečem, ja pa dobr, a gresta lahko dol z odra! Ženske!« J 
 

KDO JE NAJBOLJ ISKRENI KOMIK V SLOVENIJI – RANKO BABIĆ

Ranka smo najprej spoznali kot Jožeta iz priljubljene nanizanke Kursađije. Soustvarjal je tudi oddajo DA ŠOV z Denisem Avdićem. Potem smo ga vzljubili kot Ibra v Eni žlahtni štoriji in za tem  se je kot cunami zgodila njegova v celoti avtorska komedija Moška copata.


Ranko Babić, foto: Mare Vavpotič, Arhiv Špas teater 
 

MALO JIH VE ZA RAZSEŽNOSTI MOŠKE COPATE!

Moška copata nosi prestižno titulo najdlje trajajoče hit komedije Špas teatra! Predstava-rekorderka beleži kar 380 ponovitev v več kot 100 mestih po Sloveniji, nasmejala pa je več kot 120.000 gledalk in gledalcev! Absolutni državni rekord! Mnogi so si jo ogledali tudi večkrat, med njimi tudi taki, ki so jo gledali več kot 6-krat.

V Moški copati se Ranko loteva téme moške ponižnosti v odnosu z žensko, kot družinski mož in oče, loteva se humornih situacij, ki jih ponujajo razna obdobja partnerskega življenja. V Moški copati je Ranko iskren do fundamenta! Vse deli z občinstvom in zato je v slabih štirih letih, kolikor je komedija igrala, postal ljubljenec občinstva.

Ranko Babić b zaključku predstave Moška copata, foto: Arhiv Špas teater

Moška copata, reklama za predstave, foto: arhiv Špas teater
 

Moška copata je več kot le predstava, med drugim je z njo naredil tudi nekaj revolucionarnih uprizoritev:

🎟 2-krat jo je igral za gluhe in naglušne, s prevajalko v znakovni jezik
🎟 igral jo je 100 ŽENSKAM na Gradu Jable in se z njimi po grajsko družil po predstavi
🎟 izbrane gledalce, 'moške copate', je peljal na enodnevni izlet na križarko v Trst
🎟 nastopil je v več kot 100 slovenskih mestih
🎟 igral je za Košarkarsko zvezo in sklad Goran DraGica
🎟 igral je na številnih dobrodelnih prireditvah
🎟 v slabih 14 dneh je prodal 2000 vstopnic za nadaljevanje Moške copate, njegovo novo predstavo KRIZA SREDNJIH LET


Ranko Babić ob 300. ponovitvi Moške copate, foto: Arhiv Špas teater


100 žensk na Moško copato, druženje po predstavi. Foto: Arhiv Špas teater
 

KONEC JE NOV ZAČETEK – TOKRAT S KRIZO

Vsaka predstava, vsaka komedija ali stand-up nimajo zaključka. Predstave imajo temelje, ampak se jih nadgrajuje – piše jih občinstvo s svojimi odzivi. Ko ustvarjalec stopi na oder prvič, je najtežje – ne veš, ali boš ljudem všeč ali ne, ali je v predstavi dramaturški lok zašel in energija lahko pade, ne veš, ali bo besedilo teklo, kot si si zamislil in vadil. Ne veš in to je za igralca stres!

Ranko je v Žalcu z novo komedijo KRIZA SREDNJIH LET prvič stopil pred občinstvo. V tednu do premiere jo bo dodatno pilil, gladil, oblikoval, priredil, kot mu narekuje prvi vtis, ki ga je dobil od občinstva. Gre za filigransko delo. Komiki vedno pilijo svoje štose, do zadnje pike, vejice, pavze, vdiha, izdiha, pogleda, nasmeha in udarni fraz! Vse je pomembno.

Prvo občinstvo je bilo nad Krizo srednjih let vidno navdušeno in poleg septembrskih so razprodane skorajda že tudi vse oktobrske predstave! Bravo, Ranko! 

Aplavz in pohvale ob koncu predstave so kar deževale. Med občinstvom je vedno tudi kak domači kritik. Tokrat je prišla na ogled predstave v Žalec prijateljica Tina Gorenjak. Tina bo svoj delež stresa ob premieri doživela v oktobru, v Špasovi novi predstavi, romantičnem muzikalu LJUBEZENSKE PREVARE. Tina je namreč prvih 100 moških copat igrala skupaj z Rankom, kot napovedovalka in uvajalka v tematiko komedije. Skupaj sta posnela tudi napovedni video 50 odtenkov Moške copate J
Potem pa ga je spustila v veliki svet samega.

Tina Gorenjak je bila navdušena nad predstavo in je po koncu vriskajoče stekla Ranku v objem – »Odličen si, odlična predstava je!«

Tina Gorenjak je bila več kot navdušena nad novo predstavo, foto: Arhiv Špas teater


Še prej pa ... smo Ranku v dvorani vsi zapeli VSE NAJBOLJŠE in mu podarili VELIKO TORTO. Pojedli smo jo skupaj, gledalke in gledalci, Ranko in mi, ki smo se med predstavo skrivali za zaveso :)


Kliknite in si oglejte, kako je Ranku zapela vsa dvorana! 

Ranko Babić - kliknite za video ogled.

 

Mi, vitezi obložene mize v zakulisju, utrujeni od celodnevnega letanja in vprašanj, na katera še ni bilo odgovorov, smo zdaj mirni. Odgovore smo dobili - RANKO SE JE VRNIL V POLNEM SIJAJU!

Aleluja, smo vsi srečni!

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK