Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Pismo rosno! Nova uspešnica Špas teatra

Vsega je kriv poštar…
Gledališča in dvorane počasi zapirajo vrata svojih dvoran, saj se poletni dogodki selijo na prosto – v Špas teatru pa je bilo včeraj še naprej zelo živahno – Boris Kobal bo šel v penzijo!
Ampak ne kot igralec in režiser, kot pismonoša Slavko Golob! V Špas teatru se je včeraj zgodila premiera monokomedije PISMO ROSNO! Vsega je kriv poštar…, igralec in režiser Boris Kobal pa je v zabavnem nagovoru in v ‚bleščeči‘ rumeni uniformi poskrbel za številne ‚pošiljke‘ smeha iz dvorane!

Foto: Saša Despot

Adam, Eva in Steve Jobs imajo nekaj skupnega
Občinstvo je novo zgodbo o pomembnosti, večnosti in večdimenzionalnosti poklica poštarja predstavil v svojem stilu – duhovito, brez dlake na jeziku in iskrivo! V slabi uri in pol je občinstvu sočno razgalil vse skrivnosti poklica, ki ima začetke že v času stvarjenja sveta, ko Adam ni razumel tega, kar je želela Eva povedati, razmah doživel v Antiki in ostaja nepogrešljiv tudi v času uporabe računalnikov z odgriznjenim jabolkom, eri kratkih sporočil, četov in emojijev.

Poštar z najdaljšim aplavzom v zgodovini (po bitki pri Maratonu)
Vzporednice so bile humorno nazorne in tako zabavne, da je občinstvo ob koncu Borisu Kobalu namenilo dolg in navdušen aplavz, iz dvorane pa so prihajali nasmejani in zadovoljni obrazi, ki so predstavo komentirali z besedami: „Boris Kobal zna!“, „Nismo si mislili, da je poštar eden najpomembnejših poklicev na svetu!“ „Špas teater je spet pripravil sočno predstavo za odlično razpoloženje.” Glavna zvezda večera je z občinstvom lahkotno ‘kramljal’, ga nagovarjal in z argumenti prepričal, da je biti poštar življenjsko poslanstvo, ki ti je, ali pa ni, položeno v zibelko. Kdo bi to bolje vedel kot on, ki se je rodil na poštnem uradu in bil že prvi dan ‘poštno ležeč’. Občinstvu je podal tudi uvid, da čeravno je bila zgodovina kruta do poštnih sel-ov, je rod poštarjev preživel in bo ostal – za vedno!

Vsi dobivamo pošto, tudi slavni
Med obiskovalci je bilo opaziti mnogo znanih obrazov, ki so se na premieri odlično zabavali: pevska diva Helena Blagne, glasbenica Neža Buh Neisha, TV ikona Salome, komik Ranko Babić, igralka Zvezdana Mlakar, pevec Jože Potrebuješ, ki se je Borisu na kratko pridružil tudi na odru, režiser Jaša Jamnik, stanovski kolega Jonas Žnidaršič, igralca JernejKuntner in Jožef Ropoša, igralka Tina Gorenjak, TV voditeljica Jasna Kuljaj, pevec Lado Leskovar in številni drugi.

  

Foto: Saša Despot

Tako številen obisk ni naključje, saj je tematika, ki sta jo hudomušno zasnovala avtorja Boris Kobal in Marko Pokorn, blizu vsakomur – vsak ima izkušnje s poštarjem, pa če do kratkega stika pride zaradi dostavljenih položnic, davčnih obvestil, vabil na poroke ali vročenih pošiljk, s katerimi imajo poštarji največ težav prav, ko jih dostavljajo izmuzljivim velikanom izogibanja roki pravice. Z eno besedo – zabavno!

Foto: Saša Despot

Tandem Boris Kobal in Marko Pokorn sta po desetih letih tako spet zakuhala uspešnico. Pred desetimi leti sta soustvarila uspešnico Kdo vam je pa to delu? z 260 ponovitvami, komediji PISMO ROSNO! Vsega je kriv poštar… pa se napoveduje enako svetla prihodnost. Predstava je poslastica za ljubitelje komedije in duhovitih besedil ter interpretacije! Marko Pokorn je napisal že besedila za kultno Kliniko TivoliNašo malo kliniko in mnoge druge, Boris Kobal pa je Žlahtni režiser in Zlato komedijsko pero, ki nas je nasmejal že v seriji TV Poper ter številnih gledaliških igrah, ki jih je režiral ali v njih zaigral. V zadnjih letih nastopa z odličnimi stand-up nastopi in občinstvo je vedno znova navdušeno! Z novo komedijo že jeseni odhaja na turnejo po Sloveniji.

Vesel začetek in ganljivi zaključek
Ob koncu premiere, ko je Boris Kobal prejel bučen aplavz občinstva, je na oder povabil še soavtorja predstave Marka Pokorna in se ob obletnici smrti prijatelja in nepogrešljivega soustvarjalca, Gašperja Tiča, ganljivo poklonil. Prav Gašper Tič naj bi po prvotnem načrtu napisal besedilo za komedijo. Sredi uvodnega pisanja je tragični dogodek preprečil nadaljevanje sodelovanja. Boris Kobal je ob zaključnem govoru dejal: »Danes, Gašper, sem igral tudi zate.«

Komedija je zanimiva tudi zato, ker je naslov zanjo Špas teater zaupal občinstvu. Na svojih družbenih omrežjih je svoje občinstvo pozval, da odda svoje predloge za naslov nove komedije o poštarju. Na osnovi teh predlogov je bil slednjič izbran končni naslov: PISMO ROSNO! Vsega je kriv poštar… S to potezo se je Špas teater poklonil svojemu občinstvu za zvestobo, ki jo gledališču izkazuje že 20 let.

PRIPOROČENO – za vso Slovenijo!
Po koncu predstave je direktorica Špas teatra, Urška Alič, povedala: »Uživala sem! Predstava je zelo simpatična, zabavna, dostopna, kakovostno zasnovana in razsvetljujoča! Tekst je odličen, Borisova izvedba in interpretacija sta fantastični! Do izraza je prišel njegov prirojen smisel za humor in dejstvo, da si upa izreči, kar si drugi le mislimo. Je jezičen in duhovito odigra naravno izobraženost poštarja, ki že 40 let raznaša pošto. Zdaj bo naš Špas teater prevzel nalogo poštarja in predstavo ponesel širom po Sloveniji. Priporočeno! Že to jesen! Navdušena sem, ker smo ustvarili novo uspešnico za naše občinstvo.«

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK