Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

ŽENSKA; ljubezni, izgube, premiere – special 50

ŠPAS TEATER Z ŽENSKAMI SLAVI SVOJO 50. PREMIERO


Najpopularnejše slovensko gledališče Špas teater je sinoči imelo več razlogov za slavje. Na špasnem odru so priznane igralke premierno odigrale dramo ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke, ki pa je hkrati tudi jubilejna, 50-ta premiera v zgodovini Špas teatra.

Mengeški Špas teater je v 24. letih ustvarjanja na svojem odru uprizoril že 50 predstav in jubilejna petdeseta je zato 'special' - drugačna od drugih, a z duhovito noto zvesta poslanstvu Špas teatra – prinašati ljudem najboljše razpoloženje in nasmejati obraz. Predstava ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke ni samo komedija, ni satira, ni poetična drama, ni romanca, niti zgodba o minulem ča-su – je VSE to v eni predstavi. Svetovna uspešnica z originalnim naslovom Love, Loss and What I Wore je nastala po knjižni uspešnici Ilene Beckerman in kmalu postala velik gledališki hit. Napisali sta jo Delia Ephron in Nora Ephron (trikratna nominiranka za oskarja), podpisana pod naj-večje filmske uspešnice kot so Romanca v Seattlu, Čaka te pošta, Ko je Harry srečal Sally, Julie & Julia,… Predstava je intimna kolekcija zgodb in spominov, ki niso zgolj lepi, nostalgični, žalostni, veseli, otožni, prijetni, ampak tudi življenjski, resnični in čustveni. Junakinje predstave, petorica izjemnih igralk in žensk: Nataša Barbara Gračner, Mojca Funkl, Desa Muck, Saša Pavlin Sto-šić in Vesna Pernarčič se v retrospektivi, skozi obleke, ki so jih nosile, spomnijo niza najbolj pomembnih zgodb iz svojega življenja, pod režijo pa se je podpisala večkrat nagrajena režiserka Tijana Zinajić.

Besedilo Špasove 50-te 'special' predstave je že nekaj časa v predalu mize Urške Alič, direktorice Špas teatra, čakalo na posebno priložnost - za jubilejno 50-to. "V 24. letih delovanja Špas teatra smo ustvarili že neverjetnih 50 lastnih predstav! To ni malo, to res ni malo! Ničkolikokrat sem zbirala ideje in vtise ter štela ure v razmišljanju, katera predstava bo občinstvu najbolj všečna. 50-krat smo začeli zgodbo pri A in jo pripeljali do Ž – od ideje, do premiere. Vsaj tolikokrat sem na tej poti izbirala režiserje, igralke, igralce, sceno, kostume, glasbo, naslove predstav, fotografe. Dolga pot je za nami, ampak čudovita! S 50. predstavo sem želela stotero zgodb Špas teatra združiti v eni sami. Izbrala sem posebno predstavo za posebno priložnost. In verjamem, da bo gledalcem še kako všeč," je povedala špasna direktorica Urška Alič.

Jubilejno premiero Špas teatra ŽENSKE: ljubezni, izgube, obleke so si ogledali tudi številni znani obrazi. Čustva, solze, smeh in olajšanje so med drugim doživeli Jasna Kuljaj, Tomaž Kozlevčar, Violeta Tomič, Peter Vilfan, Nataša Pirc Musar, Gorka Berden, Danica Lovenjak, Jan Bučar, Azra Selimanović, Damjana Golavšek in drugi. "Meni je predstava fenomenalno dobra, ker se lahko čisto vsaka ženska poistoveti z vsaj eno od dam na odru, če že ne z vsako. Predstava je na trenutke tudi zelo čustvena, skratka super truper ženska zgodba," je komentirala Nataša Pirc Musar, s katero se strinja tudi Gorka Berden. "Zelo ženska predstava, kjer se bodo vse ženske našle not v več momentih. Odličen tekst, odlična interpretacija igralk. Tudi sama sem med predstavo dobila na plan spomine o svojih oblekah, ki so mi zaznamovale življenje."

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK