Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart
Zenska plakatek v7

ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke

Moški, očetje, ljubimci, možje - lahko pridejo in odidejo, a obleka je za vedno! Tudi če ne morete več zlesti vanjo.

Fb Tw Ig

ŽELITE POPUSTE ZA TO PREDSTAVO?  BITI OBVEŠČENI O TERMINIH? KLIKNITE IN SE PRIJAVITE!


Prihajajoče predstave


Poglej vse »

Igralci

Funkl
Mojca Funkl
Gracner
Nataša Barbara Gračner
Profilna desa 400x400
Desa Muck
Profilna vesna 400x400
Vesna Pernarčič
Profilna sasa 400x400
Saša Pavlin Stošić

Vsebina

Predstava, ki nasmeje, seže v srce in polepša življenje marsikateri ženski.

Svetovna uspešnica z originalnim naslovom Love, Loss and What I Wore je nastala po knjižni uspešnici Ilene Beckerman in kmalu postala velik gledališki hit. Napisali sta jo Delia Ephron in Nora Ephron (trikratna nominiranka za oskarja), podpisana pod največje filmske uspešnice kot so Romanca v Seattlu, Čaka te pošta, Ko je Harry srečal Sally, Julie & Julia,…

Kot povsod po svetu, v predstavi znana ženska igralska imena berejo in interpretirajo zgodbe ene glavnih junakinj - Gine: “…potem je moj dnevnik nekdo pokazal enemu založniku, mislila sem, kdo bo to sploh kupil, preveč osebno je, ampak so jo izdali in izkazalo se je, da je vsebina tudi za druge ljudi osebna.”

Preberite odlične odzive gledalcev

Prisluhnite zgodbam prijateljic in sorodnic o življenjskih prelomnicah, o 'pravem času', poroki, ločitvi, zbliževanjih, razhajanjih in ohdajanjih, pa vse do tega, kako postaneš babica in še ducatom drugih – vse nas učijo, kako se oblikuje ŽENSKA. Čisti užitek!

Zgodb je več: ‘mamini nasveti v mladosti’, 'agonije nakupa modrčka', črna ali druga barva 'katastrofa v garderobi', 'omara', 'debela ali suha', ‘fantje in možje” in priljubljena 'sovražim torbico'. Nekaj je gotovo - všeč vam bo prav vsaka!

Ženske zgodbe so zabavne. Življenjske. Resnične.

V sebi nosijo smeh, veselja, ljubezni, tudi solz, tolažbe in razumevanja… Prav nič niso žensko pristranske, ampak osvežujoče realne in brutalno iskrene. So tudi nežne in sočutne, močne, takšne kot ženske so - nepremagljive. Ker svojo moč vedno zgradijo na vztrajnosti in milini.

Moški, očetje, ljubimci, možje - lahko pridejo in odidejo, a obleka je za vedno! Tudi če ne morete več zlesti vanjo.

»To je večer, ki gre neposredno v srce, dušo in nečimrnost vsake ženske, mlade ali stare.«  Liz Smith, angleška igralka, MBE

Spominov, ki jih v občinstvu sprosti predstava, je ogromno! Za milijone žensk obleke niso le oblačila, temveč pot skozi življenje, način za reševanje težav in osebni pogled na svet.
… torbica, bela srajca, obleka ob prvem poljubu, obleka za prvič, visoke pete, maturantska obleka, obleka, s katero sem odšla v porodnišnico, obleka, ki jo imam najrajši, a je tudi na roko več ne spravim, pogrebna obleka, scufane kavbojke, ki jih je mama že večkrat vrgla v smeti, moja 'little black dress', poročna obleka, presneti modrček, ki sem ga dobila ob mazektomiji, push-up modrček, rdeče spodnje perilo, karirast plašč za posebne priložnosti... vsaka obleka je presneto živ spomin!

Za vse izjemne ženske: za prijateljice, mame, sestre, tete, sosede, babice…
 
Oglejte si kratek posnetek ameriške predstave

 

Svetovna uspešnica brez primere! Očarljivo življenjska.
Udarno gledališko predstavo, v katero se zaljubi vsaka ženska, sta po knjižni uspešnici LOVE, LOSS AND WHAT I WORE Ilene Beckerman spisali sestri, izjemni pisateljici Nora Ephron in Delia Ephron - sami ali v tandemu sta 'zakrivili' velike filmske uspešnice: Julie&Julia z Maryl Streep, Ko je Harry srečal Sally  z Meg Ryan in Billie Crystalom, Romanco v Seattlu in Čaka te pošta  s Tom Hanksom in Meg Ryan, Michaela  z Johnom Travolto in mnoge druge.


Svetovno znane igralke, ki so sodelovale pri predstavi:
Na gledaliških odrih na Broadwayu in West Endu so v predstavi zaigrala zvezdniška imena Hollywooda:  Mia Farrow, Rosie O'Donell, Brooke Shields, Doris Roberts, Rita Willson, America Ferrera, Tyne Daly, Christine Baranski, Debi Mazar, Kelly Bishop in druge… Vsaka ženska je edinstvena zgodba zase!

Predstava je prejela številne nagrade: Broadway World's Theatre Fans' Choice Award: Best-Off-Broadway 2010, nagrado Broadway.com: Najljubša nova Off-Broadway predstava 2010 po mnenju občinstva, ugledno gledališko nagrado Drama Desk Awards za doživetja v gledališču, ki jo podeljujejo v New Yorku, igralki Rosie O'Donnell in Tyne Daly pa sta bili nominirani za izjemno gledališko uprizoritev in nagrado Drama League Awards.

 

 

 

 

Galerija

 • Spas zenska 1000x1500 1
 • Spas zenska 1000x1500 2
 • Spas zenska 1000x1500 3
 • Spas zenska 1000x1500 4
 • Spas zenska 1000x1500 6
 • Spas zenska 1500x1000 3
 • Spas zenska 1500x1000 1
 • Spas zenska 1500x1000 2

Ustvarjalci predstave

Avtorica: Nora in Delia Ephron

Prevod: Deja Crnovič

Priredba: Eva Mahkovic

Režija: Tijana Zinajić

Scenografija: Žiga Flajnik

Produkcija posnetka: Warehouse Collective
 
Režija posnetka / DOP: Luka Furlan

Tekst je napisan na podlagi knjige Ilene Beckerman

Original Off-Broadway Production Produced by Daryl Roth

Predstava je nastala na pobudo spletnega portala Nepremagljiva.si

Prva spletna ponovitev: 7. marec ob 19.00

Traja: 1 uro 10 min

Ostale informacije

Uradni list št. 120,z dne 22.7.2021 odlok 2564 organizatorjem prireditev nalaga, da ob vstopu na prizorišča pregledujemo digitalna PCT potrdila, odlok velja od 23.7.2021 do preklica. Obiskovalce prosimo, da pred vstopom pripravite digitalna potrdila. V kolikor na vhodu na prizorišče nimate potrdila ali izpolnjenega pogoja PCT, vas moramo kot organizator prireditve zavrniti. Za nastalo situacijo ne prevzemamo odgovornosti. Kupnine ne vračamo.

Hvala za razumevanje!

 

 

Cene vstopnic

Redna cena vstopnice od 21 € do 23 €

Popustov do nadaljnega ne priznavamo.

 

Cenik vstopnic velja od 1.9.2021


Mnenja

 • Bila je odlična predstava še tako naprej
  - Vojko

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK