Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Bojan Emeršič

Bojan Emeršič se je rodil 22. julija 1963 v Mariboru. S študijem dramske igre in umetniške besede je začel na AGRFT v Ljubljani v letniku Dušana Mlakarja in Kristijana Mucka leta 1988. Študij je zaključil z vlogo Pandolfa v predstavi Življenje podeželskih plejbojev leta 1990. Po študiju na AGRFT v Ljubljani je 1992 postal član ljubljanske Drame.

Poleg številnih nepozabnih vlog v matičnem gledališču, se je neverjetno hitro in uspešno uveljavil kot moderator različnih oddaj na televiziji. Duhovitost, izreden smisel za humor, ironija in igrivost so lastnosti v igralčevih kreacijah, ki so bile dvakrat nagrajene z nazivom Žlahtni komedijant na Dnevih komedije v Celju za vlogi Blasia v Bauerjevi igri Change in vlogo Yvana v Artu Yasmina Reze. V slovenskem gledališkem svetu je bil nagrajen še z dvema Borštnikovima nagradama, Severjevo in Prešernovo nagrado za študente.

Njegova prvobitna igrivost in fantazija pa sta mu omogočili, da je eden najpriljubljenejših TV voditeljev, ki je uspešno vodil podelitev Viktorjev, se predstavljal kot kuharski mojster ter vodil oddajo Vzemi in pusti v vlogi Zmaga Batine.

Slovensko občinstvo osvaja ponovno tudi na gledaliških deskah, poleg repertoarja, ki ga igra v osrednji slovenski gledališki hiši, še z vlogo Zmaga Batine, mesarja za vse večne čase (monokomedija), ki je tudi reden gost na vseh, tudi najmanjših slovenskih gledaliških odrih.

 

Vir: Sigledal - WIKI

Bojan emersic
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK