Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Boris Kobal

Boris Kobal, režiser, igralec in dramatik je rojen 16. novembra 1955 v Trstu. Tam je končal osnovno šolo, srednjo šolo Cirila in Metoda in 1974 leta maturiral na učiteljišču Antona Martina Slomška. Že v mladosti je gledališče vplivalo nanj, saj je bil tudi njegov oče igralec.
 
Po končanem učiteljišču je odšel na AGRFT v Ljubljani in vpisal študij gledališke in radijske režije, študij je zaključil z režijo Ruzantejeve Moschete, diplomiral pa je leta 1996.

Po končanem študiju je bil približno 17 let svobodni umetnik v različnih gledališčih kot režiser, igralec in pisec, predvsem kabaretov. Najprej je začel z delom v SSG Trst, kasneje pa je režiral v vseh slovenskih gledališčih, razen v Mariboru. Najpogosteje se je srečeval z ansamblom MGL, kjer je bil nato tudi direktor in umetniški vodja od 1997 do 2007.

Kot režiser in igralec se je predstavil televizijskemu občinstvu v satirični oddaji TV Poper. Na televiziji je bil tudi voditelj glasbenega tekmovanja Ema leta 2006.

Leta 2017 je prevzel vodenje Šentjakobskega gledališča Ljubljana.

V vseh oblikah svojega izražanja, kot režiser, igralec ali dramatik se nam vedno znova kaže kot prefinjen satirik, komik, in kritik življenja okoli sebe in nas.
 
Kobal 400x400
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK