Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Irena Yebuah Tiran

Mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran je z odliko diplomirala na salzburškem Mozarteumu v razredu prof. Ingrid Mayr ter zaključila podiplomski študij - smer samospev v razredu prof. Wolfganga Holzmairja.

Debitirala je v ljubljanski Operi, poleg tega pa je sodelovala tudi z orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Bavarskim radijskim orkestrom, ansamblom Recherche, ansamblom Klangforum...Nastopala je na festivalih v Salzburgu, Bregenzu, Styriarte, Wien Modern, Zagrebački muzički bienale in v Beriovi Sinfoniji za 8 solistov in orkester z Dunajskimi Filharmoniki ter v praizvedbi Haasove opere Melancholia v pariški Nacionalni operi. Veliko se posveča izvajanju sodobne klasične glasbe. Tako je sodelovala pri številnih krstnih izvedbah tako slovenskih (Stanič, Habe, Dekleva, Petrič, Vrhunc, Kumar...) kot tujih skladateljev (Furrer, Haas, Lang, Gruber, Muetter,...).Je tudi članica Slovenskega komornega glasbenega gledališča. Redno sodeluje z novomeškim Anton Podbevšek teatrom, kitaristko Evo Hren, Studiem XXV, poučuje petje na novomeški glasbeni šoli in je vodja mednarodnega pevskega tekmovanja v Novem mestu.

 

Irena
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK