Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Mojca Fatur

Dramska igralka Mojca Fatur se je rodila 1978 v Izoli. Študij dramske igre na AGRFT v Ljubljani je zaključila z vlogama gospe Ogmore-Pritchard in gospe Waldo v uprizoritvi Pod mlečnim gozdom v letniku Jožice Avbelj in Borisa Cavazze leta 2001.Že za časa študija je sodelovala v različnih gledaliških projektih in v kratkih študijskih filmih, posnetih na AGRFT. Po študiju je nadaljevala igralsko pot kot samostojna kulturna delavka in igrala v Drami Ljubljana, GOML-u, Prešernovem gledališču v Kranju, Špas teatru, SNG Nova Gorica, Mestnem gledališču Ptuj in vedno znova v Kopru. Od sezone 2008/2009 je angažirana v Gledališču Koper.
 
V svoji karieri je odigrala preko dvajset vlog in sodelovala v več kot desetih filmih in TV nadaljevankah. Pri njenih kreacijah je vedno znova moč zaslediti izredno notranjo in izostreno moč, igralsko radoživost ter humornost.
 
Za svoje dosedanje delo je prejela že kar nekaj nagrad, Zlatolasko za delo na AGRFT, Zlato paličico za Zvezdico Zaspanko in Stopovo nagrado za mlado igralko za vlogo Ane v filmu V leru (2000) in leta 2010 je postala Žlahtna komedijantka na festivalu Dnevi komedije v Celju.
 
V Špas teatru smo Mojco Fatur gledali v uspešnici Pazi, m@il!, kjer je z Natašo Barbaro Gračner, Gojmir Lešnjakom – Gojcem, Vesno Pernarčič in Matjažem Tribušonom nagajivo blestela v komediji zmešnjav, ki jih lahko povzroči navaden e-mail. V Špasu trenutno igra nečakinjo Matildo v komediji Matilda počak’! V komediji za vse generacije odlično krmari med trmo, pozabljivostjo in željo po aplavzu, ki ju med vrsticami izžarevata njen ostareli stric Vito Car (Ivo Ban) in njegov prijatelj Branko Cafuta (Alojz Svete).
Fatur 400x400
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK